Close

Rèpliques dels servidors L, F, J i .com i .net, al CATNIX

El Punt Neutre d'Internet a Catalunya, CATNIX, disposa de diferents rèpliques del servidor d'arrel de domini (DNS) amb l'objectiu de garantir el servei en cas d'atacs de denegació del servei distribuït (DDoS). A més, d'aquesta manera s'aconsegueix millorar el temps de resposta de les consultes al DNS i s'augmenta, també, la seguretat.

La institució allotja una rèplica del servidor arrel de noms L, gestionada per l’Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Aquesta rèplica se suma a la que ja s’havia afegit abans, la del servidor arrel de noms J, que gestiona VeriSign. El CATNIX també disposa de rèpliques dels TLD (Top Level Domains) .com i .net, possibles gràcies a la instal·lació al CSUC de dos encaminadors Cisco 3825 i de quatre servidors Sun Fire X2200. La primera rèplica de què es va disposar al CATNIX va ser la de l’arrel de noms F, gestionada per la institució nord-americana Internet Systems Consortium (ISC).

Amb aquests serveis addicionals, el CATNIX assegura el subministrament dels serveis davant possibles atacs. Unes rèpliques dels servidors L, F, J, .com i .net que garanteixen la seguretat.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya