Close

Connecta't

Beneficis de connectar-te

L’intercanvi directe (peering) incrementa la fiabilitat de la xarxa, redueix la latència i millora l’experiència de l’usuari final. Fer peering localment permet que el tràfic no surti de l’entorn local. Amb les connexions de trànsit, les dades segueixen camins diversos a internet i, si hi ha pèrdues de paquets o augmenta la latència, es pateixen els talls i incidències dels proveïdors que les dades travessen. En altres paraules, mantenint el tràfic local, s’augmenta la fiabilitat i es redueix la distància i el número de salts que les dades han de fer. 

Es redueixen els costos en infraestructura, ja que amb una sola connexió al punt neutre es pot accedir a multitud de xarxes de diferents proveïdors, sense haver de dedicar una interfície o un equip per cadascuna d’elles i sense haver d’arribar als tres nodes de presència on es troba el CATNIX a Barcelona.

També es redueixen els costos del trànsit, ja que tot el tràfic local no s’ha d’encaminar per les connexions de trànsit internacionals.

A més intercanvis locals, més rutes i més proximitat entre els continguts i els usuaris. El resultat és una internet més eficient i ràpida. Per garantir aquesta eficiència, és imprescindible que les connexions al punt neutre estiguin descongestionades.

El CATNIX té un mecanisme d’auditoria de congestió per detectar els enllaços que superen uns llindars d’utilització determinats i actuar conjuntament amb els seus membres. Així, els enllaços s’amplien abans que una possible congestió afecti la qualitat del peering entre els participants del punt neutre.

Formar part d’un punt neutre permet diversificar les connexions i reduir la dependència d’altres línies donant resiliència a la xarxa. 

Gràcies al coneixement del mercat local, formar part del CATNIX et permetrà desenvolupar i/o enfortir relacions amb el teixit empresarial, de continguts, educatiu i de recerca de Catalunya. 

El CATNIX vetlla per tenir la plataforma de peering actualitzada, així com el maquinari i el programari sobre els que es donen la resta de serveis (servidors de DNS, tests de velocitat, Looking Glass, servidor de rutes…).

El CATNIX compta amb un equip de persones altament formades per assessorar i resoldre qualsevol consulta o incident en la major brevetat possible. Proximitat al mercat local i rapidesa són els valors que ens defineixen.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya