Close
Ampliació de l'Anella Científica

L’Anella Científica amplia la connexió al CATNIX fins als 200 Gbps

L'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya, ha ampliat la seva velocitat de connexió al CATNIX a cadascun dels seus nodes troncals. D'una connexió a 100 Gbps s'ha passat ara a una de 200 Gbps, que ofereix major capacitat de transmissió de dades, més redundància, i facilita l'intercanvi d'informació, entre d'altres serveis.

L’ampliació s’ha realitzat en el marc de la renovació de l’equipament troncal de l’Anella amb el finançament procedent dels fons europeus Next Generation EU a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR). A Espanya, aquest mecanisme s’articula al voltant del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Concretament, la renovació de l’equipament s’ubica en la modernització i digitalització del sistema educatiu, dins el Pla UniDigital, que dedica un bloc a les infraestructures digitals.

L’encarregat d’executar aquest bloc és el Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, mitjançant la seva Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial (SEDIA) i, més concretament, de la seva agència d’impuls a la transformació digital, Red.es, que va encarregar al seu departament RedIRIS portar a terme totes les actuacions.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya