Close

En marxa, el nou test de velocitat del CATNIX

Ja està disponible la nova versió del test de velocitat del Punt Neutre d'Internet a Catalunya (CATNIX), un servei gratuït i disponible al seu web i al web del CSUC, que permet mesurar la qualitat de la connexió a internet de manera fàcil pels usuaris, proporcionant les velocitats de pujada i de baixada en megabits per segon (Mbps) i la latència en mil·lisegons (ms), a més d'informació sobre el proveïdor i un gràfic de l'evolució del test.

En aquesta ocasió, s’ha actualitzat tant la versió del programari com el servidor que l’allotja, que ara disposa de més memòria, més capacitat de disc i més CPU. A més, el nou servidor incorpora interfícies de 10 Gbps. Pel que fa nou programari, destaca la possibilitat de connectar amb HTTPS a més d’HTTP.

Ookla és l’empresa nord-americana desenvolupadora del programari que usa el test de velocitat del CATNIX i com a tal, aquest test està integrat en la seva xarxa de tests de velocitat.

Un dels avantatges que ofereix el test de velocitat als membres del CATNIX vers altres de similars és la seva independència de l’operador que proveeix la connexió a internet. Un altre és la seva ubicació al punt neutre, que proporciona una mínima latència.

Els membres del CATNIX poden incloure el test de velocitat al seu web sol·licitant-ho a catnix@suport.csuc.cat i incloent-hi un iframe.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya