Close

12/08/2012

El seguiment dels Jocs Olímpics de Londres 2012 a internet

Tràfic de LINX dies abans de la cerimònia d

Han comptat de nou amb la col·laboració de 17 punts neutres europeus, entre ells, el català CATNIX, des dels quals s’han recollit estadístiques del tràfic. La gran diferència amb l’anàlisi del tràfic durant l’Eurocopa és que en aquesta darrera competició els partits tenien lloc a hores establertes fora de l’horari laboral, mentre que en el cas dels jocs, les competicions tenien lloc durant tot el dia, incloses les hores d’oficina.

L’anàlisi del tràfic intercanviat ha permès veure com se seguien amb especial interès determinades competicions o actes, és el cas de la cerimònia d’inauguració dels jocs que va tenir lloc el 27 de juliol. En el gràfic lateral es pot veure el tràfic habitual a LINX, el punt d’intercanvi de tràfic de Londres, els divendres tres setmanes abans de la cerimònia. La línia vermella mostra el tràfic el dia de l’acte i la verda i la blava el tràfic de les dues setmanes després. El gràfic mostra clarament la caiguda del tràfic just coincidint amb l’inici de la cerimònia, al voltant de les 20 hores (UTC).

Tràfic de LINX el dia 6 d

Donat que moltes de les competicions esportives dels jocs van tenir lloc en horari laboral, als gràfics estudiats s’ha pogut observar un patró gairebé oposat al que va tenir lloc a l’Eurocopa 2012, és a dir, en lloc de veure una disminució del tràfic durant els horaris dels partits, es van observar pics de connexió en hores d’oficina coincidint amb els actes esportius més populars.

Un exemple es va poder comprovar a través del tràfic de LINX el dia 6 d’agost a les 15 hores (UTC), quan es va viure un pic de connexió coincidint amb la medalla d’or de ciclisme per part de l’esportista anglès Bradley Wiggins (veure gràfic lateral).

Per a més informació, consulta el web de RIPE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya