Close
Nova arquitectura del CATNIX

El CATNIX presenta la seva nova arquitectura a l’ESNOG27

Medialab Matadero Madrid ha acollit la 27a edició de la reunió del Grupo de Operadores de Red Español (ESNOG) que també s'ha retransmès en directe i ha comptat amb la participació del CSUC.

L’objectiu del fòrum ESNOG ha estat reunir operadors de telecomunicacions, xarxes acadèmiques i proveïdors d’internet per compartir experiències, intercanviar coneixements tècnics, fomentar la col·laboració i parlar en general sobre els temes relacionats amb aquesta professió.

Per part del CSUC, Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions, ha participat amb dues ponències. Una d’elles ha estat Canvi d’arquitectura al CATNIX, on ha explicat la recent actualització de la infraestructura del CATNIX i el seu canvi d’arquitectura, que ha passat d’una xarxa de nivell 2 a un plànol de control basat en BGP EVPN i un plànol de dades amb VXLAN. Disposar d’un fabric IP entre nodes permet augmentar l’escalabilitat i la redundància, evitant els problemes que pot comportar l’ús de l’Spanning Tree Protocol, STP. A més, com a part de l’actualització de l’arquitectura del CATNIX també s’ha passat al protocol d’encaminament Multipath d’igual cost (Equal cost multi-path, ECMP) en els enllaços entre nodes, substituint el Link Aggregation Control Protocol, LACP.

Trobareu el vídeo d’aquesta presentació al canal YouTube de l’ESNOG.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya