Close

27/03/2020

El CATNIX i el CSUC, al costat de l’usuari en temps de pandèmia

El CATNIX i el CSUC, davant la pandèmia del COVID19

Als centres de recerca i les universitats, amb la majoria dels treballadors i els alumnes a casa, el tràfic regular d’internet cap a les institucions és inferior, però en canvi, el tràfic de les institucions cap a internet ha crescut. Aquest efecte s’explica per l’increment en l’ús de xarxes privades virtuals (VPN), les classes online i la consulta de continguts a les institucions. Tanmateix, el tràfic de projectes especials, més automatitzat i no tan relacionat amb la interacció amb les persones, es manté en perfils similars a abans que es declarés l’estat d’alarma el passat 14 de març.

Al CATNIX, el Punt Neutre d’Internet a Catalunya, el tràfic de les institucions públiques ha baixat, mentre que el dels operadors comercials ha pujat i els proveïdors de continguts es mantenen estables. Tot i que el pic de tràfic ha baixat (tràfic màxim en un moment donat), el tràfic intercanviat total ha crescut.

Enmig d’aquesta situació d’emergència, des del CATNIX estem realitzant ampliacions de cabal quan és necessari per poder atendre les noves demandes de les entitats connectades. I és que des d’aquest punt neutre instal·lat a Barcelona volem posar les coses fàcils perquè els nostres usuaris gaudeixin sempre de bona connectivitat i alta redundància. És per això que, ateses les circumstàncies actuals, com sempre fem i seguirem fent, ens posem a la vostra disposició per atendre les vostres necessitats excepcionals mentre duri la pandèmia.

Tràfic CATNIX abans de l’estat d’alarma
Tràfic CATNIX després de l’estat d’alarma

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya