Close

Conferència sobre Quad9 i la privacitat al DNS

El 23 de novembre, el punt d’intercanvi d’Internet Neutral de Catalunya (CATNIX) ha organitzat una conferència sobre el projecte Quad9 i la privacitat al DNS, que ha anat a càrrec de Gaël Hernández, gerent sènior de Packet Clearing House (PCH).

La conferència, que ha estat prèvia a la reunió de la Comissió Tècnica del CATNIX, ha presentat el projecte Quad9 com a exemple de servei de DNS públic i gratuït que no fa ús comercial de les dades DNS dels usuaris.

El projecte Quad9, que ara ha fet un any que està en funcionament, ha incrementat la seva presència per tot el món, a un total de 140 nodes en 59 països.

Com que Quad9 suporta DNS-over-TLS, DNSCrypt i DNS-over-HTTP, les peticions DNS no viatgen en clar, incrementant així la privacitat dels usuaris. Quad9 també fa validació DNSSEC, de manera que permet assegurar que les dades DNS no han estat alterades.

A més de privacitat, Quad9 disposa d’una ‘llista de bloquejos’ que filtra noms de domini identificats com a malware, phishing o altres dominis maliciosos com per exemple botnets.

Quad9 and DNS Privacy

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya