Close

El CATNIX posa en marxa un node PCH/QUAD9

Ja està operatiu el nou node de PCH/Quad9 al Punt Neutre d'Internet a Catalunya (CATNIX).

Així, a partir d’ara i a través d’aquest nou node, els membres del CATNIX podran accedir localment a través del punt neutre als serveis de DNS de PCH i a Quad9.

Packet Clearing House (PCH) opera una gran xarxa de continguts de DNS a nivell mundial. Des dels seus nodes es pot accedir als servidors de DNS arrel D i E i a més de 400 registres de domini de primer nivell, amb més de 120 milions de registres de recursos en servei (incloent .org, .info, .ca, .fr, .sg, .dk, .ch, .es, .ua, .in, etc.).

El node de PCH del CATNIX també inclou l’anunci de Quad9, una plataforma DNS gratuïta, recursiva i anycast que proporciona als usuaris finals proteccions de seguretat i privadesa, bloquejant les peticions fetes per malware i evitant així problemes de seguretat (amb una mitjana de 8 milions de peticions diàries bloquejades globalment).

Quad9 utilitza la intel·ligència d’amenaces de més d’una dotzena de les principals companyies de seguretat cibernètica de la indústria per donar una perspectiva en temps real sobre quins llocs web són segurs i quins llocs són coneguts per incloure programari maliciós o altres amenaces. Si el sistema detecta que el lloc web al que es vol accedir se sap que està infectat, es bloquejarà automàticament.

Des del node de Quad9 es podrà accedir a:

  • 9.9.9.9 o 2620:fe::fe (aka Quad9), servidor DNS recursiu segur obert i global.
  • 9.9.9.10 o 2620:fe::ff:, servidor DNS recursiu obert i global sense bloqueig (més insegur).

Per a més informació podeu consultar el web de PCH i el de Quad9.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya