Close

16/07/2014

Instal·lat un node arrel LISP DDT

Actualment les adreces IP, ja siguin IPv4 o IPv6, formen un sol espai on no es distingeix entre la identitat dels dispositius i com aquests estan connectats a la xarxa. Aquest fet, juntament amb l’anomenat multi-homing (l’ús de més d’un proveïdor) i algunes pràctiques d’enginyeria de xarxa consistents a desagregar prefixos IP, han fet créixer les taules d’encaminament d’internet fins a límits difícils d’assumir per molts encaminadors.

LISP és una arquitectura de xarxa que construeix una nova semàntica per a les adreces IP, juntament amb una sèrie de protocols. Es basa en la separació de les adreces IP actuals en dos espais de noms: els Endpoint (EID), relativament estàtics i utilitzats per comunicacions extrem a extrem, i els Routing Locators (RLOC), que són més dinàmics i s’utilitzen pel routing i forwarding a internet. Per fer-ho més comprensible es podria fer l’analogia dient que LISP separa l”On?’ (RLOC) del ‘Qui?’ (EID). Amb LISP, no s’ha de canviar res als hosts, els canvis passen a la xarxa i es fa encapsulació.

LISP DDT és una base de dades jeràrquica i distribuïda que proporciona aquest mapeig (mapping) entre EID i RLOC, d’una manera molt similar a com funcionen els servidors de DNS. Proporciona informació de delegació als map-resolvers, que la utilitzen per fer els mapejos EID-RLOC. Un map-resolver que necessiti localitzar un mapeig seguirà el camí a través de l’arbre contactant, un darrere de l’altre, els nodes DDT pel camí fins arribar a un node fulla, autoritari pel mapeig que s’està buscant. Els nodes arrel LISP DDT, com l’instal·lat al CSUC, estan a la part de dalt de la jerarquia, de la mateixa manera que ho estan els servidors arrel DNS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya