Close
Presentació serveis RIPE prèvia reunió CT-CATNIX

RIPE NCC presenta els seus serveis en una xerrada prèvia a la Comissió Tècnica del CATNIX

Agustín Formoso i Michela Galante, de RIPE NCC, han parlat de RIS i RIPE Atlas Data, plataformes basades en el mesurament i recol·lecció de dades, prèviament a la 46a reunió de la Comissió Tècnica del CATNIX, celebrada el passat divendres 1 de juliol.

La primera presentació, a càrrec de Michela Galante, s’ha centrat en el servei RIS (Routing Information Service), una plataforma de recollida de dades sobre BGP, protocol pel qual s’encamina el trànsit entre xarxes a Internet. Michela ha remarcat la importància de recopilar aquestes dades per tal d’aconseguir més visibilitat i, d’aquesta manera, obtenir més seguretat i menys risc davant possibles segrests BGP.

Seguidament, Michela, conjuntament amb Agustín Formoso, ha continuat parlant sobre RIPE Atlas, una plataforma de mesurament global. L’objectiu d’aquesta ha estat introduir breument la plataforma i el seu funcionament. Agustín ha posat èmfasi en els prototips basats en RIPE Atlas Data, un d’ells, l’IXP Country Jedi, plataforma amb la qual realitzen mediacions i visualitzacions.

El propòsit d’aquestes presentacions ha estat finalment poder establir un debat amb els participants, on discutir els casos d’ús dels usuaris, i quin tipus de dades o representacions els ajudaria millor a arribar a la informació que estan buscant.

Recupera les presentacions!

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya