Close
37è Fòrum Euro-IX

Representació del CATNIX al 37è Fòrum Euro-IX

Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions del CSUC, que també gestiona el Punt Neutre d'Internet a Catalunya (CATNIX), ha presentat aquest punt neutre a la 37a edició del Fòrum Euro-IX, celebrat del 9 a l'11 d'octubre a Edimburg (Escòcia). Aquesta edició ha comptat amb dos amfitrions: el London Internet Exchange (LINX) i el London-based Internet Exchange Point (LONAP).

La xerrada, inclosa a la sessió tècnica del dimarts 11 d’octubre, ha explicat l’evolució del punt neutre català des dels seus inicis el 1999 fins a l’actualitat, amb un repàs de les diferents plataformes de peering que ha tingut, l’equipament i la seva arquitectura.

El fòrum Euro-IX és una trobada bianual que reuneix punts neutres d’internet (IXP) per compartir experiències i assistir a sessions tant tècniques com comercials orientades a aprofundir en temes relacionats amb els punts neutres d’internet.

Coincidint amb la 37a edició d’aquest fòrum també s’han celebrat eleccions al comitè executiu (Board of Directors) d’Euro-IX, en què Maria Isabel Gandia ha tornat a ser escollida per segona vegada, després que el 2020 entrés a formar part del comitè. També han sortit elegits Eileen Gallagher d’INEX i Stefan Wahl de LU-CIX.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya