Close
Conferència Frank Dupker (NBIG)

Presentació sobre NaWaS, el servei de protecció contra atacs de DDoS

El 30 de juny, Frank Dupker, de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP), ha parlat sobre "NaWas: the intelligent DDoS Scrubbing Center", en una xerrada prèvia a la celebració de la 48a reunió de la Comissió Tècnica del CATNIX.

Durant la presentació, Dupker ha explicat en detall com funciona NaWaS, un centre que ofereix un servei complet i sota demanda de protecció contra atacs de DDoS per a operadors i ISP a Europa, que pot ser útil per als membres del CATNIX per detectar aquests tipus d’atacs maliciosos.

NaWas és una organització sense ànim de lucre, amb seu als Països Baixos i en funcionament des del 2014, que ofereix als membres connectats una mitigació automatitzada d’atacs de denegació de servei distribuïts (DDoS) ininterrompuda 24 hores al dia els 7 dies de la setmana. Per fer-ho, separa el tràfic contaminat del net d’internet, encaminant el tràfic net als membres a traves de VLAN separades. Al neutralitzar aquests atacs de DDoS, NaWas garanteix la disponibilitat continua dels sistemes i serveis per als seus membres, a l’hora que redueix els costos de la mitigació i aprèn a reconèixer millor aquests atacs.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya