Close

Onzena reunió de l’ESNOG/GORE al CESCA

L'onzena edició del Grupo de Operadores de Red Españoles (ESNOG), celebrada el 21 de maig a les antigues instal·lacions del CESCA, ha comptat amb un total de 31 assistents. D'entre els ponents de la jornada, n'ha destacat la presència de l'investigador de l'APNIC, George Michaelson, qui ha explicat les mesures que han fet en DNSSEC sobre els clients, així com l'evolució de les aplicacions de doble pila (Happy Eyeballs), és a dir, IPv4 i IPv6.

L’ESNOG és un fòrum obert que té com a objectiu reunir operadors de telecomunicacions, xarxes acadèmiques i proveïdors de serveis, entre d’altres, per compartir experiències i intercanviar coneixements.

A més de George Michaelson, també han col·laborat al GORE11 Jordi Iparraguirre, d’ISOC-CAT, qui ha parlat de dominis de primer nivell (TLD) de caràcter cultural; João Damas, de Bond IS, ISC, i Juan Pedro Cerezo, de BT, amb un taller sobre DNS i una explicació sobre com evitar que aquest servei es converteixi en una eina de destrucció massiva. També han participat a les xerrades Fernando García, de Tecnocom, que ha exposat el 3G i 4G i, finalment, Borja Marcos, de Sarenet, ha parlat de les possibilitats cooperatives de detecció de bots.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya