Close

Nou punt de connexió al CATNIX a bitNAP

bitNAP i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), gestor del CATNIX, posen en marxa una tercera ubicació per intercanviar dades entre operadors, empreses proveïdores de serveis i continguts a internet i xarxes acadèmiques a través del CATNIX.

L’objectiu és ampliar les possibilitats de connexió al CATNIX de les empreses que treballen en l’àmbit d’internet a Catalunya. Això permetrà augmentar el nombre d’entitats connectades al punt neutre, així com el tràfic intercanviat, amb beneficis tant pel teixit empresarial com la societat catalana.

Com explica Miquel Puig, director general del CSUC, ‘la col·laboració amb bitNAP afavoreix la connexió d’operadors i proveïdors de serveis i continguts d’internet, un fet que beneficia les empreses a Catalunya, ja que la seva informació està accessible amb més rapidesa gràcies a l’intercanvi de tràfic de forma local en aquest punt català’.

Per a Manel Berencia, CEO de bitNAP, ‘aquest acord de col·laboració ens acosta més a l’objectiu principal d’aportar valor afegit als nostres serveis housing, participant activament en la millora de les intercomunicacions a Catalunya’.

A bitNAP, el CATNIX disposa d’un commutador Arista 7280SE-68, amb una capacitat de commutació de 1,36 Tbps, amb 48 ports d’1 Gbps/10 Gbps, ampliables a 56, i capacitat de créixer a ports de 100 Gbps. Aquest commutador gaudeix de fonts d’alimentació redundants i una gran capacitat als seus buffers (ultradeep buffers).

A partir d’ara, els nous membres que vulguin connectar-se al CATNIX poden usar qualsevol dels tres nodes de connexió: el de bitNAP, el d’Itconic i el que el CSUC té al seu centre de processament de dades.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya