Close
Ampliat a 100 Gbps la connexió entre CATNIX i AC

La connexió entre el CATNIX i l’Anella Científica s’amplia a 100 Gbps

L'Anella Científica ha ampliat la seva velocitat de connexió al CATNIX fins als 100 Gbps a cadascun dels seus nodes de presència (CSUC-CN i CSUC-T), quan fins ara aquesta velocitat era de 40 Gbps.

L’ampliació forma part d’una de les actuacions derivades de la renovació de l’equipament troncal de l’Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya, per millorar la capacitat i extensió d’aquesta xarxa, que s’ha fet en col·laboració amb RedIRIS.

Els 100 Gbps actuals de connexió entre ambdós serveis garanteixen una major capacitat de transmissió de dades, facilitant l’intercanvi d’informació, entre d’altres serveis.

L’actuació s’ha finançat amb fons europeus Next Generation EU a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), que a Espanya s’articula al voltant del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Concretament, la renovació de l’equipament s’ubica en la modernització i digitalització del sistema educatiu, dins el Pla UniDigital, que dedica un bloc a les infraestructures digitals. L’encarregat d’executar aquest bloc és el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, mitjançant la seva Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial (SEDIA) i, més concretament, de la seva agència d’impuls a la transformació digital, Red.es, que va encarregar al seu departament RedIRIS portar a terme totes les actuacions.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya