Close

Google es connecta al CATNIX

Google s'ha connectat amb una velocitat d'accés de 10 Gbps. La connexió es duu a terme des del node d'Itconic, que juntament amb el de Campus Nord i el de bitNap, conformen els tres emplaçaments del CATNIX.

Google és una companyia especialitzada en productes i serveis relacionats amb internet, programari, dispositius electrònics i d’altres tecnologies. El seu principal producte és el motor de cerca de contingut a internet del mateix nom tot i que ofereix també altres productes i serveis, com ara un correu electrònic, un servei de mapes i geolocalització, un lloc web de vídeos i d’altres utilitats, a més d’una xarxa social. D’altra banda, lidera el desenvolupament del sistema operatiu basat en Linux, Android, orientat a telèfons intel·ligents, tauletes, televisors, automòbils i ulleres de realitat augmentada.

Amb més d’un milió de servidors i centres de dades presents arreu del món, Google és capaç de processar més de 1.000 milions de peticions de recerca diàries i el seu motor de cerca és el lloc web més visitat a nivell mundial.

Amb Google, són 32 els membres connectats al CATNIX, 9 d’ells amb una velocitat de 10 Gbps.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya