Close

25/06/2020

En marxa el tercer route server del CATNIX

Tercer nou route-server al CATNIX

Aquest tercer route server té la finalitat de donar redundància i diversitat al servei, i s’ha configurat sobre GoBGPd, de manera que cadascun dels tres route servers són diferents (Bird, Cisco ISR4431 i GoBGPd).

Els route servers ofereixen als membres del CATNIX la possibilitat de modificar la manera com es comporten, mitjançant la utilització de communities. Així mateix, un membre pot decidir si accepta totes les rutes del route server o només una part.

El tràfic entre membres que fan peering al route server no passa a través d’aquest, sinó que és directe entre els membres. Els route servers anuncien les rutes d’un membre a un altre per simplificar la configuració dels membres que ho desitgin. A més, el route server pot utilitzar-se com a backup en cas de manteniment o problemes amb alguna altra sessió BGP.

De moment, aquest nou equip està situat al Campus Nord, encara que en un futur es traslladarà a Equinix per a tenir un equip en cada node del CATNIX. Es pot fer peering amb els tres route servers i tenir redundància en el servei. Les dades tècniques del servei són:

  • AS60082
  • 193.242.98.100
  • 2001:7f8:2a:0:2:1:6:82 /48

En cas que vulgueu utilitzar-lo, poseu-vos en contacte via ServiceDesk o al correu catnix@suport.csuc.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya