Close

El CATNIX supera els 100 Gbps de tràfic

El Punt Neutre d'Internet a Catalunya (CATNIX) ha superat aquest mes d'octubre la barrera dels 100 Gbps d'intercanvi de tràfic a la xarxa.

Amb més de 40 xarxes connectades, aquesta dada reflecteix la bona salut del punt neutre al territori, fet que el manté com un dels punts d’intercanvi de tràfic de referència a la ciutat de Barcelona i, per extensió, també a Catalunya.

El CATNIX vetlla a diari per la millora constant dels seus serveis i per seguir oferint la màxima qualitat als usuaris. Prova d’això n’és la nova plataforma de peering, posada en marxa el passat estiu, i el nou equip de serveis, que va multiplicar per sis la seva capacitat de commutació.

Des del seu naixement el 1999, el CATNIX ofereix serveis d’interconnexió a institucions i empreses per afavorir el teixit empresarial, de continguts, educatiu i de recerca de Catalunya. I és que entre els beneficis d’un punt neutre com aquest destaca la millora en l’experiència de l’usuari final gràcies a la baixa latència. També són importants l’elevada redundància i el fet de poder gaudir de rutes descongestionades, que s’aconsegueixen per la proximitat entre els continguts i els usuaris.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya