Close
ESNOG31

El CATNIX presenta novetats a una nova edició de l’ESNOG

Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions del CSUC, ha participat a la 31a edició de la trobada del Grupo de Operadores de Red Español (ESNOG), que s'ha celebrat el 24 i 25 d'abril a l'Escola Politècnica Superior de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM).

A la trobada, Gandia hi ha presentat les últimes novetats del Punt Neutre d’Internet a Catalunya (CATNIX), al costat d’altres punts neutres com l’alemany DE-CIX i l’espanyol ESPANIX.

Gandia també ha intervingut a l’ESNOG amb la xerrada “Tendencias en herramientas de monitorización de redes y modelo de madurez en automatización, orquestación y virtualización“, on ha presentat els resultats de l’última enquesta elaborada pel Grup d’Interès Especial en Centres d’Operacions de Xarxa (SIG-NOC) sobre les eines que aquests centres utilitzen per a desenvolupar les seves funcions. La presentació ha aportat informació sobre les eines més ben valorades, més importants i populars per a cadascuna de les funcions avaluades, així com tendències i curiositats en comparació amb enquestes anteriors.

El programa amb la resta de presentacions es pot consultar al web de la 31a edició de l’ESNOG, com també es poden recuperar les diferents sessions realitzades al canal de YouTube de l’entitat.

El fòrum ESNOG reuneix dos cops l’any operadors de telecomunicacions, xarxes acadèmiques i proveïdors d’internet per compartir experiències, intercanviar coneixements tècnics, fomentar la col·laboració i parlar en general sobre els temes relacionats amb aquesta professió.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya