Close

18/10/2017

El CATNIX hostatja un node M-Lab

Així, el CATNIX ha instal·lat quatre servidors i un encaminador per hostatjar aquest node, que inclou eines per provar la connexió, la qualitat i la neutralitat de la xarxa.

Una de les eines més destacades que inclou el node M-Lab és el test de velocitat i diagnosi NDT, que fins ara tenia el CSUC en un altre servidor i que ha estat donat de baixa al estar ja inclòs. L’eina de diagnosi de la xarxa (NDT, Network Diagnostic Tool) proporciona proves de rendiment i de configuració de la xarxa de l’usuari. Recull els resultats de la prova, registra l’adreça IP de l’usuari, la velocitat d’enviament i de descàrrega de la informació, l’encapçalament i les variables del protocol de control de transmissió (TCP) de la prova.

Hi ha dues formes compatibles per a executar una prova NDT: a través d’una pàgina web o mitjançant una eina de línia de comandes Unix. L’iframe per a medicions NDT es pot incloure a qualsevol pàgina web.

Les mesures dutes a terme des del node M-Lab són actives, és a dir, que només s’executen quan algun usuari les executa de forma manual. No supervisen de manera passiva la connexió. Les proves fetes amb M-Lab no descarreguen ni carreguen fitxers cap a o des del dispositiu de l’usuari que les genera. En lloc d’això, les proves mesuren la manera en què la xarxa respon a un flux sintètic de dades generat per la prova individual específicament per al mesurament.

Totes les dades recopilades pels nodes de M-Lab són públiques i estan disponibles per a la seva descarrega, permetent així als investigadors fer recerca amb els seus resultats. Les proves també han estat creades amb codi lliure per investigadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya