Close
Euro-IX, número 38

El CATNIX assisteix al 38è fòrum Euro-IX

El Punt Neutre d'Internet a Catalunya ha assistit del 23 al 25 d'abril al 38è fòrum que l'associació de punts neutres europeus, l'Euro-IX, ha celebrat aquest cop a Cluj-Napoca (Romania).

Durant els tres dies de fòrum s’ha parlat de temes tant tècnics com regulatoris. Per la part tècnica, s’han vist les tendències en interfícies de 100 Gbps i 400 Gbps i l’evolució dels circuits integrats d’aplicació específica (ASICS), així com els darrers desenvolupaments de la PeeringDB, que ara inclou noves funcionalitats, a més d’automatització, ús d’APIs i evolució del peering. Per la part regulatòria, s’ha parlat de la directiva NIS2 sobre mesures de ciberseguretat i l’afectació sobre els punts neutres i els seus clients, així com de certificacions com ara la ISO27000 d’implantació, manteniment i gestió del Sistema de Gestió de Seguretat de la Informació (SGSI).

El fòrum Euro-IX és una trobada bianual que reuneix punts neutres d’internet (IXP) per compartir experiències i assistir a sessions tant tècniques com comercials orientades a aprofundir en temes relacionats amb els punts neutres d’internet. Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions al CSUC, és membre del comitè executiu (Board of Directors) de l’Euro-IX.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya