Close

El CATNIX acull el 30è Fòrum Euro-IX

El 30è Fòrum Euro-IX s'ha celebrat del 9 a l'11 d'abril al Punt Neutre d'Internet de Catalunya (CATNIX), a Barcelona. Durant aquests dies, 134 persones de 65 organitzacions diferents han estat debatent sobre les últimes novetats en el terreny dels punts neutres d'internet (IXP), incloent tant temes tècnics com de gestió.

Miquel Huguet, del CATNIX, ha subratllat la importància de celebrar el 30è fòrum a Barcelona 15 anys després que el primer Euro-IX tingués lloc a la mateixa ciutat. Des d’aleshores, tant el CATNIX com l’Euro-IX han crescut en participants i també en activitats. A més, de ser una ciutat industrial en ple segle XIX, Barcelona s’ha convertit actualment en un hub comercial i d’atracció turística que aposta per la tecnologia i la inversió en coneixement. Sota aquest objectiu, el CATNIX contribueix, des del 1999, a establir les bases i a definir les accions per convertir Catalunya en un actor líder en la Societat de la Informació.

Bijal Sanghani, cap del Secretariat de l’Euro-IX, ha presentat les actualitzacions més destacades de l’associació, especialment pel que fa a les millores introduïdes en la seva pàgina web i en la base de dades dels punts neutres.

Durant aquests dos dies de fòrum, membres, patrons i invitats han tingut l’oportunitat de compartir experiències i assistir a sessions tant tècniques com comercials orientades a aprofundir en temes relacionats amb els punts neutres d’internet i els seus reptes. Pel que fa a aquest darrer punt, Maria Isabel Gandía, en representació del CATNIX, ha apuntat que ‘portar els serveis que demanen els clients a prop seu és important per afegir valor als punts neutres’.

El 30è Euro-IX Fòrum ha estat patrocinat per Itconic, un dels tres emplaçaments del CATNIX, i la connectivitat a internet ha estat proveïda per Orange.

Més imatges disponibles al nostre blog.

CATNIX. Punt neutre de connexió a internet de Catalunya